Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Het onderwijsnieuws van 9 maart 2009

E-mail Afdrukken PDF

Uit het enorme aanbod van berichten die met onderwijs te maken hebben, ook vandaag weer een aantal potentieel interessante links. Om het bijbehorende bericht te lezen, hoeft u alleen maar op de desbetreffende kop te klikken, maar dat had u natuurlijk allang begrepen.

Engels op universiteiten is een gekte

De opmars van het Engels aan de Nederlandse universiteiten leidt tot kritiek onder wetenschappers. Sommigen spreken van een gekte rond het Engels.

Leerling bewust maken van risico's alcohol en drugs

Hettie Rensink uit Epe wist haast niet wat haar overkwam toen bleek dat haar e-learningproject 'De gezonde school en genotmiddelen' de eerste Nederlandse e-learningaward had gewonnen

Neue Impulse in der Hochbegabtenförderung

Das Ministerium für Bildung, Jugend und Sport und die Karg-Stiftung für Hochbegabtenförderung werden gemeinsam die Voraussetzungen für das Erkennen und Fördern von hochbegabten und besonders begabten Kindern und Jugendlichen im Land Brandenburg verbessern.

Kamervragen over weigeren allochtone leerlingen

De Kamerleden Jasper van Dijk en Sadet Karabulut willen van staatssecretaris Sharon Dijksma van OCW weten of zij het onaanvaardbaar vindt als blijkt dat scholen inderdaad leerlingen weigeren, omdat die van allochtone afkomst zijn