Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Voorgekauwde potloden? Wat is dat, een potlood?

E-mail Afdrukken PDF
'Bij de les met voorgekauwde potloden', kopt de Telegraaf. Het is een berichtje in de categorie die we vroeger bladvulling noemden:

 

"

Bij de les met voorgekauwde potloden

LONDEN - Voorgekauwde potloden moeten kinderen helpen zich beter te concentreren in de klas. Een designerbureau ontwierp de merkwaardige schrijfstokjes...

Concentrate - zo luidt de toepasselijke naam van het Britse bedrijf - brengt potloden op de markt die eruit zien alsof iemand er al op geknabbeld heeft.

Tanden in leerstof

Volgens de bedenkers is dit een goedkope manier om ervoor te zorgen dat Britse kinderen hun tanden zetten in de leerstof in plaats van in hun schrijfgerei.

Gevraagd: voorkauwer

De ontwerpers zeggen er echter niet bij of er écht iemand de potloden heeft voorgekauwd of dat ze zo van de productieband komen rollen."

Weet de moderne leerling wel wat een potlood is? Kennelijk gaan de ontwerpers er wel van uit dat er in het onderwijs nog potloden gebruikt worden en misschien is dat ook wel zo. En zelfs als het potlood overal vervangen zou zijn door de laptop, willen de kinderen vast wel iets te kauwen hebben. Zou een stukje kauwgom niet makkelijker zijn, eigenlijk?