Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Britse klas zakt voor examen wegens verkeerd bestandsformaat

E-mail Afdrukken PDF
In de serie 'Fijn spul, computers' thans een voorbeeld uit Engeland, afkomstig van Tweakers.net:

 

Britse klas zakt voor examen wegens verkeerd bestandsformaat

 

Door Willem de Moor, woensdag 10 december 2008 09:26

Leerlingen van twee Britse scholen zijn gezakt voor hun examen in een cursus 'Digital Applications' omdat hun leraar de testresultaten in een onjuist bestandsformaat naar de examinatoren gestuurd had.

De studenten, die op twee scholen in Lincolnshire zitten, leverden hun examens al eind augustus in. De examencommissie van Edexcel die de resultaten van de studenten moest beoordelen, kon de resultaten van de leerlingen echter niet openen. De commissie liet hen niet direct weten wat de reden van het zakken was: de documenten die ze niet konden openen, werden simpelweg niet beoordeeld. Het betwiste bestandsformaat was dat van Microsoft Word, een formaat dat de examencommissie om niet nader verklaarde redenen niet als geldig documentformaat accepteert. Microsoft Excel-bestanden zouden wel zijn geaccepteerd.

De Edexcel-medewerkers stuurden een brief naar de scholen met een verklaring waarom de leerlingen gezakt waren. De examencommissie verzocht de studenten echter niet om de examens opnieuw, en ditmaal in een leesbaar formaat, in te sturen. Als verklaring daarvoor gaven ze aan 'dat het niet hun verantwoordelijkheid is' en dat zij zich niet 'met de gang van zaken rond de examens mogen bemoeien'. Inmiddels hebben de leerlingen hun examens alsnog opnieuw ingeleverd, maar de uitkomst zal pas in maart 2009 bekend worden gemaakt. Tot die tijd weten de ongeveer tweehonderd leerlingen niet of ze geslaagd zijn.