Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Een videoconferentie over a=v²/r?

E-mail Afdrukken PDF
Op de website van Beter Onderwijs Nederland loopt momenteel een discussie onder de titel 'Onderwijsraad: "Maak veel meer gebruik van e-learning"'. Kees Moss, degene die de discussie begonnen is, schrijft:
"De Onderwijsraad heeft pas geadviseerd dat het onderwijs veel meer gebruik zou moeten maken van e-learning. Bijvoorbeeld door lessen ook aan te bieden via webfora, videoconferencing, leergames en video's op internet. Wat is jullie mening daarover?"

Er is van alles over e-learning te zeggen en het heeft zijn voors en tegens. Wie wil meediscussiëren kan bij BON terecht. De volgende reactie, van Bernard Wijntuin wil ik u echter niet onthouden, al was het maar omdat ik er zelf heel hard om moest lachen:

"Ik moet binnenkort de afleiding van de formule voor de middelpuntzoekende versnelling a=v²/r aan mijn klasje uitleggen. Ik vraag me nu af wat het beste is: een videoconferentie beleggen, een game spelen, een webforum raadplegen of een video afspelen. Het probleem is wel, dat de leerlingen over 11 dagen een proefwerk hebben. Dat maakt de keuze knap lastig. De onderwijsraad geeft hierover geen uitsluitsel."