Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Sint zonder kruis naar openbare scholen Antwerpen

Je moet wel volslagen geschift zijn om in Sinterklaas, de kerstman of een kerstboom iets christelijks te zien. Welnu, gekken heb je overal, met als gevolg dat de Goede Sint in Antwerpen ..., afijn, lees zelf maar:
"Sinterklaas bezoekt Antwerpse openbare scholen zonder kruis op zijn mijter en tabberd. De goedheiligman neemt daarmee een advies over van de Antwerpse onderwijswethouder, meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.
De krant meldt dat het Antwerpse gemeentebestuur het niet wenselijk vindt dat Sinterklaas christelijke symbolen draagt als hij naar godsdienstig neutrale openbare scholen gaat.
De openbare scholen in Antwerpen nemen het advies van de wethouder over, meldt Het Laatste Nieuws. Sinterklaas heeft laten weten dat hij de neutraliteit van het openbaar onderwijs respecteert. De Belgische kardinaal Godfried Danneels legt zich bij de ontstane situatie neer.
Sarajevo
Eerder werd bekend dat de Kerstman niet welkom is op overheidsscholen in de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Ook kerstbomen zijn daar taboe. Aanleiding voor het verbod is de invoering van verplicht islamitische religieus onderwijs op overheidsscholen in Sarajevo."

(Bron: www.vosabb.nl)