Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Steeds meer MBO-ers ontevreden

'Steeds meer MBO-ers ontevreden', aldus het Dagblad van het Noorden. Wat mij vooral verbaast, is dat er nog zoveel MBO-ers tevreden zijn. Zodra het 'Competentiegericht Onderwijs' overal is ingevoerd, zal het met de tevredenheid van MBO-ers trouwens definitief gedaan zijn. Waarna er op de puinhopen van het MBO weer iets nieuws gebouwd moet worden. Maar goed, het volledige stukje luidt aldus:
"GRONINGEN - Steeds meer MBO-ers in Groningen en Drenthe zijn ontevreden over hun school en studie. Dat blijkt uit het vanmiddag gepresenteerde landelijke onderzoek van de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB).

Op het Noorderpoortcollege steeg het aantal ontevreden scholieren dit jaar met ruim elf procent naar 33,2 procent. Op het Drenthe College nam het aantal ontevreden scholieren met ruim twee procent toe naar 32 procent en op het Alfa-college zijn dit jaar, volgens het JOB-onderzoek, ruim vijf procent meer ontevreden leerlingen: 25,9 procent.

Het percentage tevreden studenten daalde dit jaar op de drie instellingen met enkele procenten. Tussen de 44 en 49 procent van de leerlingen is tevreden.

MORGEN EN ZATERDAG MEER OVER HET MBO IN DAGBLAD VAN HET NOORDEN"