Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Weggegooid geld voor Amsterdamse onderwijzers

Academici horen niet voor de klas, evenmin als jonge docenten. Dat roept de vraag op, wie er dan wel voor de klas moeten staan, maar daar gaat het nu niet over. Nu gaat het over een staaltje geldverspilling in Amsterdam:
"

Topopleiding voor Amsterdamse leraren

(Novum) - Leraren in het basisonderwijs in Amsterdam kunnen begin volgend jaar een academische 'topopleiding' volgen om hun professionaliteit te vergroten. De opleiding moet het aantrekkelijker maken om als leraar aan de slag te gaan, meldt de gemeente Amsterdam. De komende twee jaar kunnen honderdzestig leraren aan de opleiding beginnen.

De opleiding genaamd Meesterschap is bedoeld voor leraren die de komende jaren in het onderwijs werkzaam willen blijven. Doordat het voor leraren makkelijker wordt om meer kennis op te doen, moet het aantrekkelijker worden om in het onderwijs te blijven werken, meldt een woordvoerder van de gemeente. Vijftien leraren zijn al ingeschreven voor de studie.

De gemeente Amsterdam betaalt de opleiding, waarvoor ruim zeshonderdduizend euro wordt uitgetrokken. De opleiding is ontwikkeld met schoolbesturen, universiteiten en hogescholen. Meesterschap duurt een jaar en richt zich op cultuur, omgeving, veiligheid en taal."

 

"De opleiding moet het aantrekkelijker maken om als leraar aan de slag te gaan" en "de opleiding genaamd Meesterschap is bedoeld voor leraren die de komende jaren in het onderwijs werkzaam willen blijven". Hm. Maar het merkwaardigst is: "Doordat het voor leraren makkelijker wordt om meer kennis op te doen, moet het aantrekkelijker worden om in het onderwijs te blijven werken". Ik snap het niet, maar misschien dat die vijftien leraren kunnen uitleggen hoe dat dan werkt.

 

U kunt uw mening geven op het forum: Academici horen niet voor de klas