Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Mark Rutte, de redder van het onderwijs?

E-mail Afdrukken PDF

Bij Panzerfaust kwam ik het artikel 'Ach, kijk nou: Mark Rutte heeft weer wat nieuws, en het zuigt!' tegen. Het stukje is, zoals u uit de titel kunt afleiden, niet al te positief over Mark Rutte, maar daar ga ik hier niet verder op in. Op deze plek wil ik alleen even citeren wat Panzerfaust zegt over Ruttes onderwijsideeën:

"Behalve innovatie doet Rutte namelijk nog een wereldschokkende en –reddende aanbeveling: het onderwijs moet uitmuntend worden. Het...onderwijs? Uit...muntend? Mijn God! Dat we daar niet eerder aan hebben gedacht! Excellente leraren verzamel u, er mag eindelijk uitmuntend onderwijs worden gegeven!"

Ik ga maar eens kijken of ik het besproken pamflet van Rutte ergens kan vinden, om te zien of hij toevallig ook nog uitlegt op welke wijze hij het onderwijs "uitmuntend" wil maken en of die wijze verschilt van die van de huidige minister van onderwijs, die toch ook extra geld ging uittrekken voor "excellent onderwijs", "excellentie in het onderwijs", of woorden van gelijke strekking.

Uitstekend onderwijs willen we waarschijnlijk allemaal wel, dus het zou zo maar kunnen dat we hier te maken hebben met een definitiekwestie. Dat iedereen het eens zou zijn over wat "uitstekend onderwijs" is en hoe we dat in Nederland voor elkaar moeten krijgen, wil er bij mij namelijk niet in.