Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Victor probeert zich er uit te lullen

E-mail Afdrukken PDF
Ergens op internet, te weten hier, kwam ik deze tekst tegen:
"Situatie in het 4de lesuur van 14 November, 2008.

Bron nummer 1: http://www.opinieleiders.nl/techlog/pivot/entry.php?id=913

Ik wilde op een stoel gaan zitten en Jasper, die viel op mij, ik schreeuwde ‘’Homo!’’ en ik moest toen uit de klas. Ik ben het daar niet mee eens en ik wil u overtuigen met een aantal verklarende factoren.

Apen die in paniek raken, gaan heel hard schreeuwen, klimmen in een boom of slaan de dichtstbijzijnde medeaap eens stevig op zijn gezicht. Na verloop van tijd zakt de paniek. (zie bron nummer 1) Mensen zijn familie van apen. Het was een volledig natuurlijke reactie met een indirecte bedoeling.

Ik wilde Jasper niet kwetsen, want ik bedoelde gewoon Homo Sapiens. Op papier is het zoals u ziet wel gelukt. Ik zei ''Homo'', dat is het Latijns woord uit het andere woordenpaar Homo Sapiens. Dat bedoelde ik niet in de richting van de Engelse woorden: Faggot, Fag, Gaylord, Gay, Phag (Engelse gamers versie van het woord Faggot).

Ik probeer me zo veel mogelijk goed te gedragen en dat wil ik zo houden. Ik moet me houden aan de gedragsregels van de klas als de lerares dat ook maar doet. Ik hou niet van onrechtvaardigheid ; Ik kan zo een aantal voorbeelden noemen. Wij moeten ons aan regels houden en de leraren niet. Is dat logisch?"

Leuk geprobeerd Victor (te meer daar "bron nummer 1" een oud stukje van mij is), maar als je leraar of lerares daar intrapt, is hij of zij geen knip voor de neus waard. Niemand, en zeker een scholier van jouw leeftijd niet, bedoelt "Homo Sapiens" als hij HOMO! roept. Als je was aangevallen door Mohammed, die zich ook wel Mo laat noemen, en je had "Ho, Mo!" geroepen, had je meer kans gehad, zij het nog niet veel. Ik wens je veel succes en ik ben benieuwd.