Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Wat bezielt zo iemand?

E-mail Afdrukken PDF

Stomtoevallig kwam ik mijn naam tegen in een stukje op een supportforum van google: 'Hoe kun je 'stalking' door een andere site voorkomen, of wat valt daar eventueel aan te doen?'.

Op zich een interessante vraag, maar jammer genoeg bleek de vlag de lading niet te dekken en als de anonymus die de vraag geplaatst had niet iets verderop mijn naam genoemd had, had ik er geen woord meer aan vuil gemaakt. Aangezien de desbetreffende persoon echter gemeend heeft mijn naam te moeten noemen, heb ik toch maar even een reactie achtergelaten, en wel als volgt:

"De kop van deze discussie dekt de lading niet: 'Hoe kun je 'stalking' door een andere site voorkomen, of wat valt daar eventueel aan te doen?'

De topicstarter geeft de feiten verkeerd weer, wat jammer is.

Kennelijk werkt hij of zij op een school waar ik zelf ook met veel plezier gewerkt heb. Hij of zij schrijft echter: "ex-collega die er sedert zijn ontslag, (inmiddels zes jaren geleden), een inspanning voor is gaan leveren om de naam van onze school in een zo kwaad mogelijk daglicht te stellen."

Ik ben nog nooit ergens ontslagen, dus zou je zeggen dat hij mij daarmee niet kan bedoelen, maar helaas. Verderop schrijft hij of zij: "Maarten en Piet, van stalking kan idd geen sprake zijn volgens het Nederlands Recht, ondertussen wel van 'belaging' - de vertaling door Van Dale.
De beste man, Arnold Kuijk, alias Cpt Iglo, Captain van www.opinileiders.nl (b)lijkt mij in ieder geval wel zo goed als volkomen de weg kwijt."

Wat beoogt zo iemand met zo'n persoonlijke aanval? Geen idee. Maar een beetje zielig is het wel."

Ik heb trouwens geen flauw idee wie de desbetreffende anonymus is en waarom hij zich zo opwindt. Nou ja, misschien kom ik hem of haar wel tegen op de eerstvolgende onderwijsbeurs en dan hoor ik het vast wel.

TOEVOEGING: Tsja, dat zal je dan altijd zien, dat zo iemand niets beters te doen heeft en binnen enkele minuten na je reactie reageert met nog meer onzin dan waarmee hij of zij al begonnen was. De reactie van 'HD', de eerdergenoemde anonymus, luidde als volgt:

"Beste Arnold,

Goed dat jij uiteindelijk reageerdt, maar nu niet bezig blijven met liegen! Tenslotte niet bepaald een wapenfeit om trots op te zijn als docent, dat jij naar eigen zeggen: "Wel meer dan 80 leerlingen per week 'wist' te verwijderen uit jouw lessen". Of was het per dag? ...Al te gek en voldoende redenen in ieder geval, om jou toch vooral te ontslaan!

Succes."

Daarop heb ik weer gereageerd met:

"@HD: er is er hier maar eentje die liegt en dat ben jij.

Waarom je dat doet, weet ik niet, al was het maar omdat ik geen flauw idee heb wie je bent of waar je je waandenkbeelden vandaan haalt. Ik heb er dan ook geen enkele behoefte aan met jou in het openbaar in discussie te gaan."

Dat was natuurlijk niet erg gevat, maar wel de waarheid. Helaas was het ook niet afdoende, want deze 'HD' moet mij kennelijk hebben en zei:

"Beste Arnold,

Wanneer jij er geen enkele behoefte toe voelt om in het openbaar in discussie te gaan... doe dat dan niet!

Met vriendelijke groet!"

"Beste Arnold" en "Met vriendelijke groet". Maar ondertussen wel ergerlijke onzin over mij de wereld in helpen. Dus heb ik daar toch maar weer op geantwoord:

"@HD: een buitengewoon domme reactie.

Maar goed, voor alle duidelijkheid: je liegt dat je barst en ik heb geen flauw idee wie je bent of waarom je meent mij te moeten belasteren."

Daar zou ik het graag bij willen laten, maar met een onbekende die iets met je te verhapstukken meent te hebben, weet je het natuurlijk nooit. Intussen heb ik Google wel gevraagd het desbetreffende topic te verwijderen, maar het zou zo maar kunnen dat ze dat niet gaan doen. En nu maar hopen dat de anonymus in ieder geval ophoudt met de flauwekul en rechtstreeks contact met mij opneemt als hij of zij meent mij iets te moeten vertellen. Of excuses meent te moeten aanbieden, wat eigenlijk het meest voor de hand ligt.