Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Wijk heeft slechte school maar te pikken

E-mail Afdrukken PDF
Het Vader Rijn College gaat fuseren en volgens mij zou dat best eens kunnen komen doordat ouders hun kinderen niet meer naar het Vader Rijn College sturen omdat ze het een waardeloze school vinden. Bij uitbreiding zou dat kunnen gelden voor alle VMBO-scholen in Utrecht.

Daar gaat het mij nu even niet om, maar wel om het volgende citaat, afkomstig van de site van het Utrechts Nieuwsblad:

"De fusieschool komt in het Vader Rijn College, dat voor 8 miljoen euro wordt verbouwd. De keuze voor Overvecht is gemaakt, omdat er, zo stelt Winsemius, in het noorden van de stad een vmbo-school moet zijn. ,,Als de school daar verdwijnt, geef je de mensen in de Vogelaarwijken het signaal dat je ze afschrijft.’’ Jelle Kaldewaij, bestuursvoorzitter van het openbaar schoolbestuur Nuovo, bevestigt dat het een grote klus zal worden ook kinderen van hoog opgeleide ouders uit andere wijken naar de school te trekken."
Hier maakt Winsemius een denkfout. Er is immers in het noorden van de stad een vmbo-school, te weten het genoemde Vader Rijn College. Geen hond stuurt er zijn kinderen meer naar toe en daarom moet de school fuseren. Is het dan een goed signaal om die school daar te laten staan?

Ik ben niet zo goed in retorische vragen, zoals u net gemerkt heeft. Maar wat zou dan wél een goed signaal zijn? Welnu, te denken valt aan een HAVO-VWO school in het gebouw van het Vader Rijn College, of een categoraal Gymnasium. "Als je zo'n school daar huisvest, geef je de mensen in de Vogelaarwijken het signaal dat je in ieder geval niet denkt dat hun kinderen allemaal te stom zijn om voor de duvel te dansen", aldus Drs. A. Kuijk.

Daar komt bij dat het probleem waar Jelle Kaldewaij mee worstelt dan ook wel eens opgelost zou kunnen blijken.