Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Het mag allemaal niets kosten: meer studenten voor de klas

E-mail Afdrukken PDF
Een blinde met een zonnebril kan in het pikkedonker zien dat goed onderwijs geld kost. Zelfs slecht onderwijs kost geld. Het enige wat gratis is, is helemaal geen onderwijs, maar zodra dat verpakt wordt als onderwijsvernieuwing, blijkt het plotseling kapitalen te kosten. Daarover een andere keer. Nu gaat het slechts om het onderstaande bericht, waarin blijkt dat het opvangen van het lerarentekort op een koopje moet. Studenten zijn namelijk een stuk goedkoper dan echte onderwijzers:
"Meer studenten voor de klas

(Novum) - Studenten moeten leraren in het voortgezet onderwijs uit de brand gaan helpen. Staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) trekt twee miljoen euro uit om de aanstelling van studenten als assistent-leraren te subsidiëren. Dat heeft zij donderdag aangekondigd.

Van Bijsterveldt wil dat studenten gaan helpen bij taal, rekenen en bètavakken. De werkdruk bij leraren wordt zo minder en de leerlingen krijgen meer aandacht. Tegelijkertijd kunnen de studenten 'ervaren dat het onderwijs een prachtig vak is', zegt Van Bijsterveldt.

Studenten die gaan helpen bij taal of rekenen, moeten een toets doen om te bewijzen dat zij zelf goed genoeg zijn in die vakken. Studenten die willen helpen bij technische vakken, moeten zelf een technische opleiding volgen."

Discussieer mee op het forum: Het mag allemaal niets kosten: meer studenten voor de klas.