Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Onderwijsstartpagina.nl bestaat en toch ook weer niet

Omdat het aantal bezoekers aan mijn website nog aan de lage kant is, ben ik op zoek naar mogelijkheden om die site wat meer bekendheid te geven, zonder tot de rangen der spammers te hoeven toetreden. Nu meende ik mij te herinneren dat er een internetstartpagina voor het onderwijs bestond, onderwijsstartpagina.nl geheten.

Welnu, die pagina bleek inderdaad te bestaan, maar het was toch niet helemaal wat ik verwachtte. Toen ik www.onderwijsstartpagina.nl intikte, kwam ik in de rootdirectory terecht, waar ik kon doorklikken op 'beheer', wat naar de statistieken van de site bleek te leiden. Of misschien kan ik beter zeggen: "leek te leiden". Het gaat hier namelijk om de statistieken van maart 2001 en het is moeilijk voor te stellen dat er daarna helemaal niets meer gebeurd is op die site. Ik kan mij bijvoorbeeld niet indenken dat ik de enige ben die in de afgelopen zeven jaar op het idee is gekomen om naar onderwijsstartpagina.nl te gaan.

Hoe het ook zij: iemand betaalt braaf ieder jaar een bedrag voor de site onderwijsstartpagina.nl en laat die site nog hosten ook. Maar waarom in vredesnaam?

De statistieken van maart 2001 voor onderwijsstartpagina.nl