Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Intelligentietest

E-mail Afdrukken PDF
De definitie van intelligentie is dermate lastig te geven dat je je kunt afvragen of er wel een definitie is. Als gevolg daarvan levert ook het definiƫren van kunstmatige intelligentie, of Kunstmatige Intelligentie, zoals sommige mensen zeggen, moeilijkheden op. In mijn vertaalprogramma maak ik volgens mijn eigen definitie van Kunstmatige Intelligentie (dat ik niet ga afkorten tot KI, aangezien ik die afkorting met koeien associeer) gebruik van Kunstmatige Intelligentie, maar het zou zomaar kunnen dat mijn definitie te eigendommelijk is en dat anderen er anders over denken.

Doch ik dwaal af, want daar wilde ik het helemaal niet over hebben. Ik wilde alleen iets grappigs doorgeven, dat ik gisteravond hoorde in een podcast. Iemand vertelde dat zij de intelligentietest van Mensa had gedaan. Ik zou het zelf nooit doen, aangezien het enige wat je van een intelligentietest kunt zeggen, is dat hij test wat hij test en dat je niet weet wat dat is zolang je het niet kunt definiƫren. Maar goed, zij had het dus wel gedaan.

Toen ze klaar was, stond ze op en stootte ze ongelofelijk haar kop aan een kroonluchter. Dat was niet zo slim en nu vroeg ze zich af of ze misschien in een hinderlaag gelopen was, waarbij de zogenaamde intelligentietest slechts een afleidingsmanoeuvre was en de kroonluchter de echte test.

Niemand heeft hier verder iets aan, maar ik vond het geinig genoeg om hier even te noteren.