Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Als je erom vraagt, vraag je erom

E-mail Afdrukken PDF
Aan het eind van Arnold Kuijk en Peter Breedveld zei ik:
Op zijn blog en in zijn tweets klaagt deze Peter Breedveld vaak dat hij nooit wordt uitgenodigd om zijn mening te geven in praatprogramma's en dat geen enkele serieuze krant hem ooit vraagt ergens zijn licht over te laten schijnen. Ik denk dat dat er best eens niet alleen mee te maken zou kunnen hebben dat hij er nogal rare denkbeelden op nahoudt, maar ook dat hij zich op internet manifesteert als een overjarige puber. Ik denk eigenlijk niet dat ik de moeite ga nemen een serieus artikel aan de man te wijden.
Daar had ik het best bij willen laten, maar meneer Breedveld heeft het nodig gevonden op Twitter provocerende taal aan mijn adres te uiten en daar heb ik uiteindelijk toch maar even op gereageerd. Ik heb hem een mailtje gestuurd, met de volgende tekst:
"Je hebt de volgende tekst op Twitter achtergelaten: "Kom me nou eens 'vuile fascist ' in mijn gezicht noemen, Kuijk. Gaan we zien of ik De Telegraaf haal."
Ik neem aan dat ik de bedoelde Kuijk ben. Wat "Gaan we zien of ik De Telegraaf haal" betekent, ontgaat mij, maar ik ben gaarne bereid dat van jou te vernemen, bijvoorbeeld op het moment dat ik je in je gezicht 'vuile fascist' kom noemen.
Zeg maar waar en wanneer het je schikt.
Overigens vraag ik mij wel af waarom je mij niet gewoon een mailtje gestuurd hebt om mij uit te nodigen. Je hebt immers al geruime tijd mijn e-mailadres.
Hoopte je misschien dat ik je uitnodiging niet zou zien of dat ik me niet zou verwaardigen erop te reageren, onder het motto 'ach, het is Peter Breedveld maar'?
Ga je trouwens je dreigtwiet nog verwijderen en publiekelijk afstand nemen van de malloot die gemeend heeft mij te moeten bellen?
In afwachting van je antwoord,
Met onvriendelijke groet,"
Ik kijk er niet van op als hij dat mailtje meteen weer op Twitter knalt, om te laten zien hoe gek ik ben, want dat past precies bij zijn ziektebeeld. Maar dan weet u dus nu hoe het zit.