Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Twittergekken

E-mail Afdrukken PDF
Een poosje geleden verscheen er op Twitter een account dat PaviljoenDrie heette. PaviljoenDrie houdt zich vooral bezig met het 'retweeten' van andermans berichten en erover klagen dat hij weer zonder reden geschorst is. Dat schijnt een paar keer per dag te gebeuren en niemand weet waarom. Het belangrijkste, of in ieder geval het enige leuke van PaviljoenDrie is zijn "twittergekkentoptien".

Omdat ik vergeten was het domein adverterenopinternet.info op te zeggen (zie ook 'Adverteren op internet en SEO'), leek het mij wel aardig om daar een pagina op te zetten met de gekken uit de Top Tien van PaviljoenDrie, zodat je, als je dat zou willen, in een oogopslag zou kunnen zien wat ze nu weer te raaskallen hadden. Zo gezegd, zo gedaan.

Vanmiddag werd ik gewaarschuwd dat de pagina fouten bevatte. Iemand die zichzelf Jaap noemt, waarschijnlijk omdat hij Jaap heet, twitterde:

@Opinieleiders Onze IT-expert is weer lekker bezig: http://validator.w3.org/check?uri=http%3a%2f%2fadverterenopinternet.info%2f … @PaviljoenDrie @Jan_Bennink @drsYell
Ik ken Jaap niet, en hij mij ook niet, dus wat hij bedoelt met "weer lekker bezig" ontgaat mij ten ene male, maar er zaten wel degelijk 17 fouten in de pagina en dat hoort niet. Ik heb er dus eventjes aan geknutseld en nu is hij in orde. Haastige spoed is dus weer eens niet goed gebleken, maar gelukkig heeft de foute versie van de pagina niet lang online gestaan. Uit het getwitter van Jaap is mij intussen wel duidelijk geworden dat die volkomen terecht een plaats tussen de twittergekken gekregen heeft.