Kuijk

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte

bbPress

E-mail Afdrukken PDF
Mijn experiment met bbPress leverde de volgende foutmeldingen op:
 • ERROR: Your topic cannot be created at this time.
 • ERROR: Your reply cannot be created at this time.
 • ERROR: Are you sure you wanted to do that?
 • ERROR: Invalid email address submitted!
 • ERROR: Slow down; you move too fast.
Niet allemaal tegelijk en niet in die volgorde, maar toch. En dat terwijl het er allemaal in eerste instantie zo leuk uitzag.

De installatie van bbPress als plug-in van WordPress verliep feilloos, zo leek het, en al snel had ik een aantal fora en topics aangemaakt. Een van die topics is 'Heeft er iemand ervaring met bbPress?', waarin ik zeg:

"Dit forum is opgezet met bbPress, omdat ik deze WordPressinstallatie nu eenmaal ter beschikking had, maar ik vraag mij toch af of bbPress wel de beste keuze is. In het verleden heb ik ook andere software geprobeerd, maar die is uiteindelijk allemaal gesneuveld ten faveure van WordPress. Mijn vraag is nu of er niets beters is dan bbPress, en zo ja, wat, en of mensen die met bbPress gewerkt hebben iets over hun ervaringen (zowel positief als negatief) zouden willen vertellen. Bij voorbaat dank."
Dat was voordat het foutmeldingen begon te regenen. Daarna postte ik 'bbPress deugt niet':
"Het eerste topic in dit forum is getiteld: ‘Heeft er iemand ervaring met bbPress?’. Aangezien deze bbPressinstallatie experimenteel is, probeerde ik zelf op dat topic te reageren en dat ging niet. Ook kon ik geen nieuw topic openen als ik niet was ingelogd als administrator of moddereter. Voor een forum zijn dat nogal grote nadelen. Sterker nog, forumsoftware waarmee je een forum kunt opzetten waar vervolgens niemand gebruik van kan maken, deugt niet. Als u bij dit topic probeert te reageren en een foutmelding krijgt, zoudt u mij dan even willen mailen? Dank u."
Omdat ik een doorzetter ben, gaf ik de moed niet meteen op, noch de pijp aan Maarten, wat resulteerde in ´bbPress doet rare dingen met cookies en gebruikers':
"Hoewel ik vooralsnog de conclusie bereikt heb dat bbPress niet deugt, heb ik het nog niet geveegd, want in dit soort gevallen wil ik altijd graag weten waar de fout zit en ik denk dat ik die gevonden heb. Om te beginnen even een schildering van het probleem: zowel in mijn hoedanigheid van moddereter als in die van niet ingelogd gebruiker en die van toevallig passant lukte het mij niet, of niet altijd om nieuwe topics aan te maken of reacties te plaatsen. De foutmeldingen die ik daarbij opliep, waren, niet in deze volgorde:
 • ERROR: Are you sure you wanted to do that?
 • ERROR: Your topic cannot be created at this time.
 • ERROR: Invalid email address submitted!
 • ERROR: Slow down; you move too fast.
 • ERROR: Your reply cannot be created at this time.
Mijn voorlopige conclusie, na wat geëxperimenteer, is dat de cookiebehandeling in bbPress niet deugt. Op dit moment ga ik uit van de hypothese dat een toevallige voorbijganger (en dat zijn er in deze uithoek van het internet maar heel weinig) bij ieder topic kan reageren en pas als dat gelukt is, een nieuw topic kan openen. Als u het beter weet, hoor ik dat graag."
Toen ik mijn hypothese uitbundig had getest, had ik de makers van bbPress best van mijn resultaten op de hoogte willen stellen, want ik was onderweg 'New bbP plugin install, users cannot create topics' tegengekomen, dus mijn bevindingen hadden best iets kunnen oplossen, maar die makers willen geen mail hebben, dus dan zoeken ze het maar uit. Daar heb ik 'Een e-mailadres zou wel handig zijn' van gemaakt, om te horen of anderen dat ook onhandig vinden. En nu ga ik weer experimenteren. Gelukkig is er in de eerste fase van het desbetreffende project nog geen forum nodig, dus heb ik nog even de tijd.