Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Firefox en Thunderbird werken niet over SSH

E-mail Afdrukken PDF

Inmiddels heb ik op die oude iBook G4 Ubuntu 10.04 geïnstalleerd en dat werkt. Er doet zich echter een merkwaardig verschijnsel voor met Firefox en Thunderbird. Toen ik Ubuntu 7.10 er nog op had staan, wilde ik nog weleens via SSH controleren of ik mail had en ook gebruikte ik soms de Firefox op de remote PC om filmpjes te bekijken die op de PPC niet te bekijken waren. Dat kan niet meer.

Als ik nu met SSH -X gebruiker@computer, of SSH -XC gebruiker@computer, inlog op de PC, kan ik zowel Firefox als Thunderbird wel openen, maar krijg ik bij Firefox alleen maar een grijs scherm zonder tekst en bij Thunderbird ook nog een leeg inlogschermpje. Daar heb ik niets aan, dus die wil ik sluiten en dan krijg ik de mededeling dat het desbetreffende scherm niet reageert. Hetzelfde gebeurt als ik de zaak omdraai en vanaf de PC op de PPC ga kijken, althans met Firefox, want Thunderbird gebruik ik niet op de PPC. Aangezien dit verschijnsel zich alleen voordoet met genoemde programma's heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat het allemaal de schuld is van Mozilla, maar hoe dat dan precies zit, is mij een raadsel.

Ik ga mij daar trouwens niet in verdiepen ook, want in plaats van Firefox kan ik Opera gebruiken en als ik Thunderbird gewoon open laat staan, kan ik met Mutt in de inbox kijken en zien of er nieuwe berichten zijn binnengekomen. Die nieuwe berichten moet ik dan niet met Mutt gaan weggooien, is mij gebleken, want dan corrumpeer je de inbox en moet je die weer gaan repareren, wat zonde is van iedereen zijn tijd, of in ieder geval van de mijne.