Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Horizontaal scrollen met PHP

E-mail Afdrukken PDF

Voor 'Dokter Beer eet vis' wilde ik de pagina horizontaal scrollbaar maken. Dat was makkelijk, aangezien ik gewoon een tabel kon maken en die vanzelf in de breedte de ruimte pakte die hij nodig had. Dat de tabel gehuisvest is in een div die of dat is ingesteld op 55% van het beschikbare scherm, blijkt er niet toe te doen. De inhoud gaat gewoon over de rand, net zoals dat bij te grote afbeeldingen het geval is.

Voor tekst gaat deze aanpak niet op. Ik heb het wel geprobeerd en als ik het goed onthouden heb, had ik het nog voor elkaar ook, door de td een standaardbreedte mee te geven, of iets in die trant, maar toen zag ik dat Google de desbetreffende pagina ('Elfstedentocht 2012') weliswaar wel geïndexeerd had, maar de inhoud van de tabel niet, wat vervelend was, daar vrijwel alle tekst zich juist in die tabel bevond.

Vandaar dat ik even internet opgefietst ben om te kijken of iemand anders het al had opgelost en natuurlijk was dat het geval. Aan de hand van wat ik daar vond, heb ik mijn stylesheet aangepast, door de volgende code toe te voegen:

#krant {
    float:left;
    margin-right:-32767px;
}


.krantekolom {
    width: 510px;
    float: left;
    text-align:left;
    border: 1px solid white;
    padding-left:15px;
    padding-right:15px;
    margin:2px;
    }

In de tekst heb ik vervolgens op de juiste plekken "div id="krant"" en "div class="krantekolom"" geplaatst en toen was het klaar.