Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Arnold Kuijk en Zeikerdje.nl

E-mail Afdrukken PDF

Zeikerdje.nl is een website die zo op het eerste gezicht zijn best doet een imitatie te zijn van het veel bekendere GeenStijl. Probleem voor zeikerdje.nl is daarbij dat Zeikerdje.nl een beetje is blijven steken in de begintijd van GeenStijl, toen GeenStijl nog domme dingen deed als het laten bezorgen van pizza's bij mensen die die niet besteld hadden. Dat was lachen, vonden sommigen, maar GeenStijl is daar overheen gegroeid. Zeikerdje.nl niet. Niet dat zeikerdje.nl voldoende lezers heeft om de bovengenoemde geenstijlterreur werkelijk te kunnen imiteren, maar men probeert het wel en dat is ergerlijk.

Vooral voor mij, want op de een of andere manier heb ik de mensen van zeikerdje.nl boos gemaakt en nu moeten ze mij hebben. Hoe doet een armlastige hobbywebsite zoiets? Door lelijke stukjes over iemand te schrijven en door er zijn NAW-gegevens en telefoonnummer bij te plaatsen, in de hoop dat de desbetreffende persoon daardoor erg bang wordt of dat de een of andere idioot de desbetreffende persoon gaat bellen of zelfs gaat proberen de ruiten in te gooien. Zeikerdje.nl heeft de afgelopen tijd bijvoorbeeld stukjes aan mij gewijd onder de volgende titels:

  • Wie is Arnold Kuijk
  • Klauwen af van Arnold Kuijk
  • Is Arnold Kuijk een bangerik?
  • Opinie-geboefte
  • Arnold Kuijk de internetstalker (1)

Wat moet je daar nou mee? Ik zou natuurlijk, omdat er sprake is van regelrechte bedreiging, laster en smaad, naar de politie kunnen gaan, maar dit soort dingen heeft daar geen prioriteit. De vraag is bovendien of ik zeikerdje.nl wel zo serieus moet nemen, dus ik twijfel nog. Wel heb ik geprobeerd de webhost van zeikerdje.nl ertoe te bewegen de site, of althans de lelijke stukjes over mij, offline te halen, maar dat is vooralsnog niet gelukt.

Nou ja, met een beetje geluk levert dit gedoe nog wat extra materiaal op voor mijn boek (werktitel 'Het internet is een uitstekend middel') en mijn gastlessen en lezingen.