Kuijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Human Brain Project

E-mail Afdrukken PDF
Nadat ik tot de ontdekking was gekomen dat ik al een poosje bezig was met kunstmatige intelligentie, bedacht ik dat ik er misschien wel op zou kunnen promoveren. Als gevolg daarvan heb ik van de week ergens gesolliciteerd voor een promotie-assistentschap, dat gedeeltelijk betaald wordt door het Human Brain Project.

Het grappige daarbij is dat het Human Brain Project de zaak wil aanpakken met supercomputers, wat volgens mij een enorme vorm van overkill is. Je slaat trouwens ook steil achterover als je ziet hoeveel geld ze er in willen pompen en hoeveel manjaren het moet gaan kosten. Met een paar PCs en een stuk of tien slimme mensen die weten wat ze doen en wat ze willen moet je volgens mij ook al een heel eind komen. Ik ben het dan ook niet eens met Geoffry Hinton:

"Neural networks expert Geoffrey Hinton has expressed his doubts that the Human Brain Project will succeed, because it depends on "too many moving parts that no one yet understands"."
Intussen gaat het werk aan mijn bij ons thuis al legendarische vertaalprogramma onverdroten met horten en stoten (voornamelijk wegens tijdgebrek) voort.