Kuijk

Wagner en Bugs Bunny

Sinds enige tijd draai ik weer CDs. Mij is namelijk opgevallen dat de geluidskwaliteit van mijn CDspeler veel beter is dan van mijn computer, wat niet verbazingwekkend is aangezien ik die computer heb geoptimaliseerd voor het verwerken van tekstbestanden en andere zaken waarbij geluid geen rol speelt. Als ik aan het werk ben, zet ik de jukebox op mijn harde schijf dus nog wel eens aan, maar als ik echt wil luisteren niet.

Toen ik vandaag een CDtje met muziek van Wagner (The Millennium Classical Masters, CD 8, Wagner) draaide, moest ik ineens aan Bugs Bunny denken. De CD begint namelijk met de TannhaĆ¼ser Ouverture (Tannhauser Overture, New Philharmonia Orch, London/A Scholz 2670402) en die is gebruikt voor What's Opera Doc?, wat ik dan weer ken van Bugs Bunny's Overtures to Disaster die ik op VHS heb en vorige maand heb overgezet op DVD.

Alles bij elkaar leidt dat tot de volgende stelling: What's Opera Doc? is een veel betere film dan Fantasia. Ik heb hier een paar redeneringen weggelaten en als u er over wilt discussiƫren, kan dat op het forum van Opinieleiders.nl. Allen daarheen.