Kuijk

Peter Breedveld lijkt niet van zins om zijn laster over Arnold Kuijk van FrontaalNaakt.nl te verwijderen

Het is niet mijn gewoonte om mijn mailtjes op internet te pletteren, maar soms moet het wel even, zoals ook nu. Ik had de mij overigens onbekende Peter Breedveld, die er al eens in geslaagd is mijn Twitteraccount te doen schorsen verzocht om de laster over mij van zijn website te verwijderen (zie Verzoek aan Peter Breedveld om laster over Arnold Kuijk van FrontaalNaakt.nl te verwijderen), maar daar heeft hij niet meteen op gereageerd, met als gevolg dat ik mij genoodzaakt heb gezien zijn webruimteverschaffer, zijnde Flexwebhosting.nl te benaderen. Flexwebhosting reageerde meteen en deelde mij mede dat ze mijn mailtje gingen doorsturen aan meneer Breedveld, als ik dat tenminste goed vond. Natuurlijk vond ik dat goed, want ik wil die laster er af hebben.

Inmiddels heeft meneer Breedveld het mailtje kennelijk ontvangen, want hij tweet: "Troll Arnold Kuijk alias @Ben_Terug belaagt mijn werkgever en zelfs mijn hoster". Aangezien belaging strafbaar is, bevat deze tweet dus opnieuw laster. Ik plaats mijn mailtje aan Flexwebhosting.nl hieronder, zodat u kunt zien waaruit die 'belaging' bestaat:

"L.S.,

Volgens mijn gegevens (ping frontaalnaakt.nl: srv20437.flexwebhosting.nl (185.27.142.237)) wordt de website Frontaalnaakt.nl bij u gehost, vandaar dat ik mij tot u wend.

Op Frontaalnaakt.nl staat enige laster, mij (Arnold Kuijk) betreffende, en die wil ik er graag afhebben. Ik heb de eigenaar van de site, de mij overigens onbekende Peter Breedveld, gevraagd de laster te verwijderen, maar dat heeft niet geholpen.

Het gaat om de volgende passages:

1) "Wat moeten ze anders, Ans Aarsema en Arnold Kuijk en Laurence Blik en al die anderen die 24 uur per dag met mij bezig zijn en met mij alleen?" op http://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-wereld-draait-om-mij.html.

2) "Opinieleiders, een Twitteraccount van een zekere Arnold Kuijk, is ook totaal geobsedeerd door mij. Spreekt, net als Aarsema, iedereen aan met wie ik op Twitter contact heb, om me te beschuldigen van Jodenhaat. Dit duurt nu al twee jaar. Ook over geklaagd, heeft Twitter evenmin iets tegen ondernomen." op http://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-wereld-is-weer-een-stukje-veiliger-twitter-schorst-frontaal-naakt-account.html

3) "Ik vind het heel eng dat GeenStijl en Arnold Kuijk en Loor-adepten op Viva en enz doorgaan met o.m. het voor antisemiet uitschelden van mensen die dat niet zijn." op http://www.frontaalnaakt.nl/archives/fnexit.html

4) "Arnold Kuijk alias Captain Iglo is één van de gestoordste. Hij heeft in het verleden verschillende mensen gestalkt, maar de laatste jaren houdt hij zich uitsluitend met mij bezig. Hij heeft een website die hij volkalkt met rotzooi over mij. Kijk maar. En zeg me, is dit ziekelijk of niet? Ook hij doet niet geheimzinnig over zijn bedoeling: ik moet worden ontslagen." op http://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-extreemrechtse-terreur-van-twitter-troll-ans-aarsema.html

Op zich stelt het misschien allemaal niets voor, maar ik heb er daadwerkelijk last van: kort nadat nummer 4 geplaatst was, kreeg ik een anoniem telefoontje van iemand die vroeg "Jij bent toch die stalker?"

Aangezien meneer Breedveld mij al eens via Twitter bedreigd heeft (zijn dreigtweet met de tekst "Je moet niet denken dat je veilig bent, Arnold Kuijk. Dat ben je niet." staat er nog steeds: https://twitter.com/frontaalnaakt/status/582223802827948032) begrijpt u misschien dat ik mijn naam niet in negatieve zin op zijn site wil hebben. Voor meneer Breedveld ben ik niet bang, maar onder zijn lezers zijn gevaarlijke gekken, zodoende.

U zou mij een groot genoegen doen door Frontaalnaakt.nl uit de lucht te halen, meneer Breedveld te vragen genoemde passages te verwijderen en Frontaalnaakt.nl weer live te zetten.

Aangezien Frontaalnaakt.nl een zogeheten haatsite is, verbaast het mij overigens dat de site überhaupt nog bestaat. Heeft de provider daar niet een bepaalde verantwoordelijkheid?

In afwachting van uw antwoord,

Bij voorbaat dank,

Met vriendelijke groet,

[Ondertekening]"